Behoudt een woonunit zijn waarde? Expert Tim legt uit

Een woonunit is bedoeld om als tijdelijke huisvesting te dienen. Bijvoorbeeld op het moment dat u een eigen huis gaat bouwen en een tijdelijk onderkomen nodig hebt. Of als er sprake is van een noodsituatie als gevolg van brand in uw bestaande woning en u op uw eigen grond een tijdelijke woonplek nodig hebt. Ook kan een woonunit ingezet worden als mantelzorgwoning in een vertrouwde omgeving of als woonunit voor ouderen in de tuin. Een woonunit kopen, betekent dat u in een oplossing voorziet in de vorm van tijdelijke huisvesting, maar hoe zit het met behoud van waarde?

Woonunit kopen en verkopen

Als u tijdelijk een woonunit nodig bent dan is het logisch dat u de vraag stelt of de tijdelijke woonruimte waarde behoudt. Een tijdelijke woonunit behoudt inderdaad waarde en is daarom ook een efficiënte oplossing. Het is bijvoorbeeld mogelijk om na er gebruik van te hebben gemaakt de tijdelijke huisvesting weer te verkopen. Er zijn bovendien verschillende opties om de woonunit te koop te zetten.

Woonunit te koop aanbieden aan particulieren

Een van de mogelijkheden om de woonunit weer te koop te zetten, is door deze via een marktplaats voor de verkoop aan te bieden. Er zijn net als u meerdere particulieren die tijdelijke huisvesting nodig hebben en die bijvoorbeeld de keuze maken voor het kopen van een tweedehands exemplaar. Het tweedehands aanbod is zeer divers en varieert van bijvoorbeeld van een luxe woonunit tot een tiny house en van een woonunit kantoorunit tot een modulaire unit. Als u een woonunit koopt, kan u deze weer doorverkopen en een deel van het geïnvesteerde bedrag terugontvangen. Uiteraard is de waarde van een tweedehands exemplaar net even wat lager dan een nieuwe uitvoering, maar u krijgt er nog wel geld voor terug bij verkoop.

Woonunit verkopen aan bedrijf

Bij een woonunit kopen met het uitzicht op behoud van waarde is het ook mogelijk om uw woonunit aan een bedrijf te verkopen. Ook wij zijn doorlopend op zoek naar bepaalde woonunits en hebben daar zelfs een speciale rubriek ‘Te koop gevraagd’ voor beschikbaar. Wij zijn wat dat betreft altijd op zoek naar tweedehands units om ons assortiment mee aan te vullen en weer door te verkopen. Het voordeel hiervan is dat u geen moeite hoeft te doen om via marktplaatsen zelf tijd te besteden aan de verkoop aan particulieren. Overigens laten wij in de genoemde rubriek altijd voorbeelden zien van exemplaren waar wij naar op zoek zijn. Zo kan u direct een beeld krijgen van de vraag naar units.

Woonunit voor verhuur aanbieden

In plaats van het verkopen van de unit waarmee het behoud van waarde is te verzilveren, is er nog een optie. Het is alleen de vraag of u er de moeite voor wilt nemen om van de volgende mogelijkheid gebruik te maken. Als u een woonunit in bezit en niet meer gebruikt, is het bijvoorbeeld mogelijk deze aan andere particulieren te verhuren. Op deze manier kan u gedurende een lange periode telkens weer inkomsten genereren via de verhuur van de woonunit. Een mobiele woonunit huren, is voor veel particulieren die er maar een beperkte periode gebruik van maken een uitkomst.

Kwaliteit is van belang

Ten aanzien van het behoud van waarde van woonunits geldt dat de kwaliteit van toegepaste materialen uiteraard een belangrijke rol speelt. Wij leveren bijvoorbeeld units van een uitstekende kwaliteit, waarbij er gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen. Dat voorziet niet alleen in optimaal comfort als u er gebruik van maakt, maar zorgt er eveneens voor dat de waarde blijft behouden. Bij een inferieure kwaliteit is het zo dat een woonunit sneller aan slijtage en gebreken onderhevig is. In dat geval daalt de waarde sterker. Bij het kopen van een woonunit is het mede gelet op het behoud van waarde van belang om op de kwaliteit te letten.

Lange levensduur

Een voordeel van een kwalitatief hoogwaardige woonunit is dat er sprake is van een lange levensduur. Wat dat betreft behouden zelfs tweedehands woonunits waarde en zijn deze eveneens na gebruik weer aan te bieden voor de verkoop. Zo krijgen wij regelmatig woonunits aangeboden van particulieren die nog in een uitstekende staat zijn en wij weer aanbieden voor de verkoop of verhuur.

Zelf invloed op behoud van waarde

Het behoud van waarde heeft u voor een deel ook zelf in de hand bij het kopen van een woonunit. Indien u de tijdelijke huisvesting op een zorgvuldige manier gebruikt en er in woont, zoals u in een normaal huis zou doen, blijft de woonunit in een goede staat. Op het moment dat u minder aandacht besteedt aan het wonen, leven of werken in de woonunit dan kan het zijn dat er eerder beschadigingen, gebruikssporen of gebreken ontstaan. In dat geval is de kans natuurlijk aanwezig dat de woonunit bij verkoop minder oplevert.

Recente berichten

De voordelen van modulaire bouwketens voor efficiëntie en kostenbesparing

Lees meer

Tijdelijke woonunits voor zorginstellingen voor het huisvesten van patiënten

Lees meer

Wat moet je verwachten van een tijdelijke woonunit?

Lees meer