De voordelen van modulaire bouwketens voor efficiëntie en kostenbesparing

Modulaire bouwketens zijn voor allerlei situaties een ideale oplossing en voor verschillende doelen te gebruiken. Bijvoorbeeld om als tijdelijk onderkomen te dienen door complete bouwunits te stapelen en te schakelen. Of om uw bouwvakkers tijdens een groot bouwproject een onderkomen te bieden om te lunchen en pauze te nemen. Daarnaast zijn modulaire bouwketens gecombineerd in te zetten om bijvoorbeeld ook als tijdelijke kantoorruimte te gebruiken. Het inzetten van modulaire bouwketens voorziet in meerdere voordelen, zoals in efficiëntie, duurzaamheid, flexibiliteit en kostenbesparing.

Modulaire bouwketens op locatie

Een standaard bouwketen staat los van andere units en indien er meer ruimte nodig is om arbeiders een plek te geven of personeel van een kantoor te voorzien, nemen losse units veel ruimte in. Door bouwketens modulair op locatie te plaatsen, zoals in de bouwsector is er sprake van ruimtebesparing. De benodigde kantoorruimte, verblijfsruimte, schaftkeet of directiekeet is met modulaire bouwketens op een compact oppervlak neer te zetten. Op deze wijze vormen de units bovendien een samenhangende geheel wat de uitstraling in de bouw ten goede komt.

Efficiënt, slim en snel

Een van de voordelen van modulaire bouwketens is dat deze op efficiënte wijze te gebruiken zijn. Naast het efficiënte gebruik is er uiteraard sprake van een slimme oplossing om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. De efficiëntie is eveneens van toepassing als het gaat om het bouwen en opleveren net als om de snelheid van het plaatsen, schakelen en uitbreiding. Bovendien is er het voordeel dat Liber Units een groot beschikbaar aanbod heeft, zodat de modulaire bouwunits snel inzetbaar zijn.

Kostenbesparend

Bij de keuze voor het gebruik van modulaire bouwketens profiteert u van een optimale kostenefficiëntie. Heeft u bijvoorbeeld tijdelijk een kantoorgebouw nodig op locatie? Het is voordeliger als u de keuze maakt om modulaire bouwketens als kantoorgebouw neer te zetten. De kosten zijn veel lager dan wanneer u voor een tijdelijke periode kantoorruimte gaat huren. Het huren of kopen van modulaire bouwketens is wat dat betreft een kostenefficiënte oplossing. Liber Units voorziet in een breed aanbod, zodat het modulaire unitgebouw altijd op uw wensen en voorkomende eisen is af te stemmen.

Optimale flexibiliteit

Modulaire bouwketens zijn perfect samen te stellen voor uw project. Daarbij profiteert u van optimale flexibiliteit. Bijvoorbeeld als het gaat om de samenstelling van het aantal units of met betrekking tot het functionele doel. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een tijdelijk kantoor op de bouwplaats of naar een kantoor met vergaderruimte? Of wilt u bouwketens huren voor een groot project? Ons aanbod is zo divers dat wij u optimale flexibiliteit bieden ten aanzien van de samenstelling en uitvoering van modulaire units. Bijvoorbeeld ook als er sprake is van een relatief klein project van korte duur. U heeft wat dat betreft een ruime keuze en daarbij is het mogelijk om rekening te houden met de gewenste afmeting. Dit maakt het mogelijk om het functiedoel te laten aansluiten op het gebruik.

Uitgebreide toepassingsmogelijkheden

Een ander groot voordeel van modulaire bouwketen is dat deze geschikt zijn voor uitgebreide toepassingen. De geschakelde units zijn vaak te zien op bouwplaatsen als onderkomen voor bouwvakkers en als kantoorunits of directieruimte, maar ook voor andere doelen inzetbaar. Bijvoorbeeld om als tijdelijke klaslokalen in het onderwijs te dienen of als unitgebouw om een kinderdagverblijf een tijdelijk onderkomen te bieden. Daarnaast zijn modulaire bouwketen ideaal om dienst te doen als tijdelijke kleedkamers voor een sportvereniging of om als winkelvoorziening te dienen.

Ruime voorraad

Heeft u op korte termijn of zo snel mogelijk modulaire bouwketen nodig? Liber Units heeft een constante voorraad met 200 tot 400 units beschikbaar. Het is wat dat betreft mogelijk om snel te schakelen en u direct van dienst te zijn met het bieden van een passende oplossing.

Altijd een passende oplossing

Liber Units heeft voor u altijd een passende oplossing beschikbaar op het gebied van modulaire bouwketen. U heeft bij ons bijvoorbeeld de keuze om units te huren of te kopen. Bij het kopen van modulaire bouwketen heeft u de keuze uit gebruikte units of uit de aanschaf van nieuwe modulaire units. Het voordeel van het kopen van tweedehands units is dat u daarmee extra op de kosten bespaart. Overigens biedt het kopen van nieuwe bouwketen het voordeel dat het mogelijk is om maatwerk te bieden. Wij houden dan met al uw wensen rekening om de modulaire bouwketen samen te stellen.

Duurzaam

Unitbouw is duurzaam en kostenefficiënt. Modulaire bouwketen vormen dan ook een duurzame oplossing om in tijdelijke werkruimte of verblijfsruimte te voorzien. Dit sluit perfect aan op ons beleid op het gebied van verduurzaming, waarbij wij streven naar circulair werken.

Meer dan 40 jaar ervaring

U mag bij ons rekenen op een klantgerichte service en expertise die in meer dan 40 jaar is opgebouwd. Dit betekent dat wij u in het proces van de aanschaf of het huren van modulaire units volledig bij staan, van advies tot samenstelling en van levering tot plaatsing.

 

Recente berichten

Tijdelijke woonunits voor zorginstellingen voor het huisvesten van patiënten

Lees meer

Wat moet je verwachten van een tijdelijke woonunit?

Lees meer

Wat kost een tijdelijke mobiele bouwkeet tijdens een verhuizing?

Lees meer