Wat moet je verwachten van een tijdelijke woonunit?

Een tijdelijke woonunit biedt natuurlijk niet de luxe van een volledig ingerichte eigen woning, maar voldoet prima in praktisch en comfortabel opzicht. Ga je bijvoorbeeld je woning verbouwen en wil je op eigen terrein verblijven? Of heb je een eigen kavel gekocht en wil je er een nieuw huis op bouwen? Een verblijf in een tijdelijke woonunit biedt in dat geval uitkomst. Ook voor tijdelijke huisvesting van derden, zoals voor studenten, vluchtelingen, werknemers, stagiaires en asielzoekers zijn woonunits een uitstekende oplossing. Wil je om een van deze redenen een tijdelijke woonunit huren? Liber Units voorziet in meerdere mogelijkheden, zoals voor een enkel huishouden of voor opvang op grotere schaal, zoals met unitgebouwen.

Wat is een tijdelijke woonunit?

Een tijdelijke woonunit bestaat uit mobiele woonruimte die verplaatsbaar is en daarom perfect is om voor een bepaalde periode te gebruiken. Het huren van een woonunit is een optie, maar je hebt ook de mogelijkheid om een mobiele unit te kopen. De tijdelijke woonruimte is op eigen terrein neer te zetten en dient te vervanging van een woning. Dat is handig als je eigen huis even niet toegankelijk of bewoonbaar is of als je bezig bent met het bouwen van een woning. Zo voorziet de tijdelijke huisvesting eveneens in een oplossing om personen te huisvesten waar geen woonruimte of opvangplek voor beschikbaar is. Woonunits zijn in allerlei uitvoeringen beschikbaar en zijn voorzien van alle benodigde basisvoorzieningen.

Douche, toilet en keuken aanwezig

Het is in elk onderkomen dat als tijdelijk verblijf dient belangrijk dat alle basisvoorzieningen aanwezig zijn. Daarom zijn onze woonunits allemaal voorzien van een douche, toilet en een keuken. Het is dan ook mogelijk om in de tijdelijke woonruimte zelf te koken en van de douche en het toilet gebruik te maken. Je bent dan niet afhankelijk van een kookgelegenheid buiten de deur. Het voordeel is bovendien dat je geen apart buitentoilet of douchegelegenheid nodig hebt buiten de woonunit. De primaire voorzieningen, zoals een douche toilet en keuken voorzien bij een verblijf in de tijdelijke woonunit in optimaal gemak. De douche en het toilet bevinden zich doorgaans samen met een wastafel in een aparte sanitaire ruimte.

Verwarming en isolatie

Bij het huren van een tijdelijke woonunit ben je verzekerd van de aanwezigheid van verwarming en isolatie. Wij hebben bijvoorbeeld mobiele units beschikbaar die uitgevoerd zijn met geïsoleerde buitenwanden met schuifvensters van dubbel glas en voorzien zijn van elektrische verwarming. Dit betekent dat je in alle seizoen op een comfortabele manier in de unit kan wonen.

Woonkamer en slaapkamer(s)

De woonunits zijn uitgevoerd met een woonkamer waar de keuken veelal onderdeel van is. Daarnaast is er sprake van een aparte slaapkamer of meerdere kamers. Het woongedeelte en het slaapgedeelte bevinden zich wat dat betreft in aparte ruimtes. De afmetingen van de woonkamer en slaapkamer variëren uiteraard en zijn afhankelijk van de grootte van de woonunit.

Een mobiele unit van 9×3 meter beschikt bijvoorbeeld over een slaapkamer van 2×3 meter en over een woonkamer/keuken van 4.40x 3 meter. De woonkamer en slaapkamer zijn groter bij een woonunit van 10×33 meter. Het hangt van de uitvoering af of er bij de entree een hal aanwezig is. Er zijn in de verschillende ruimtes ramen aanwezig, zoals draaikiepramen of schuifvensters met dubbel glas. Deze zijn van een rolluik of van shutters voorzien. In de slaapkamer en in de woonkamer/keuken ligt vloerbedekking in de vorm van bijvoorbeeld kunststof vloerbedekking of marmoleum.

Water en elektra

Er is in de tijdelijke woonunits water en elektra beschikbaar. Het water is te gebruiken in de keuken en in de sanitaire ruimte. De elektrische verwarming is op elektra aangesloten en uiteraard zijn er verschillende stopcontacten aanwezig. De inhoud van de boiler voor warm water varieert, maar is doorgaans 80 liter.

Woonunit huren prijs

De prijs voor het huren van een woonunit hangt af van het type en de afmeting. Wij verhuren de mobiele units met een vanaf huurprijs per week. Daarbij heeft de huurperiode invloed op de prijs. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een goedkope woonunit huren voor een nog lagere prijs als je voor een lange huurtermijn kiest. Huur je een standaard mobiele woonunit dan geldt dat de huurperiode minimaal twaalf weken is. Er is bij de prijzen nog geen rekening gehouden met transport en btw.

Tijdelijke woonunit huren bij Liber Units

Een tijdelijke woonunit huren bij Liber Units betekent dat je mag rekenen op een praktisch en comfortabel onderkomen. Wij hebben voor uiteenlopende opvangdoeleinden altijd een passende woonunit beschikbaar. Wil je advies over het huren van een tijdelijke woonunit neem dan gerust contact met ons op. Liber Units heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het bieden van oplossingen voor tijdelijke huisvesting. Onze service is bovendien persoonlijk en klantgericht.

Recente berichten

De voordelen van modulaire bouwketens voor efficiëntie en kostenbesparing

Lees meer

Tijdelijke woonunits voor zorginstellingen voor het huisvesten van patiënten

Lees meer

Wat kost een tijdelijke mobiele bouwkeet tijdens een verhuizing?

Lees meer