Een opslagcontainer huren: waar op te letten?

Er zijn bij een opslagcontainer huren allerlei verschillende opties beschikbaar, zoals de huurperiode, maar ook het soort container. Het belangrijkste bij containers huren, is dat deze afgestemd zijn op het gebruiksdoel en hoeveelheid. Er zijn allerlei redenen om een opslagcontainer te huren, zoals voor tijdelijke opslag in verband met een verhuizing. Ook voor het creëren van extra opbergruimte op tijdelijke basis biedt een huur opslagcontainer uitkomst. Het kiezen van de juiste opslagcontainer is uiteraard van belang. Daarom komen onderstaande tips voor het huren van een opslagcontainer uitstekend van pas.

Opslagcontainer huren: let op het formaat

Het is in de eerste plaats van belang om op het formaat van de container te letten. Een 20 ft opslagcontainer huren, is het meest gangbaar en standaard om tijdelijk goederen op te slaan. Dit is een formaat dat volop ruimte biedt om bijvoorbeeld de inboedel tijdelijk op te slaan in verband met een verhuizing. Het zijn veelgebruikte zeecontainers die qua formaat als meest gangbaar zijn te beschouwen. Uiteraard is het ook mogelijk om in plaats van te huren bijvoorbeeld een 6 ft container te kopen. Dit is handig als je langdurig gebruik van extra ruimte wilt profiteren om spullen bij huis op te slaan.

Opslagcontainer huren: let op de prijs

Bij het huren van een opslagcontainer is het niet alleen belangrijk om op de afmeting te letten. Het is natuurlijk ook verstandig om naar de huur opslagcontainer prijs te kijken. De huurprijzen van containers variëren en zijn onder meer afhankelijk van het formaat. Bij Liber Units geven wij je graag snel en concreet inzicht in de huurprijs van opslagcontainers die wij in uiteenlopende uitvoeringen voor je beschikbaar hebben.

Let op de huurperiode

Bij een opslagcontainer huren, bepaal je doorgaans vooraf hoelang je de container nodig hebt om goederen op te slaan. De huurperiode heeft uiteraard invloed op de huurprijs, zodat het aan te raden is de container niet langer te huren dan nodig is. Overigens is het belangrijk om te weten dat het huren van een opslagcontainer doorgaans uitsluitend voor een langere huurperiode mogelijk is. In de meeste situaties is het natuurlijk zo dat een container voor een langere periode wordt gehuurd om spullen op te slaan en niet voor bijvoorbeeld enkele dagen.

Let op de conditie en kwaliteit

De conditie en kwaliteit van de opslagcontainer zijn uiteraard belangrijke factoren om rekening mee te houden. Een opslagruimte die bedoeld is om inboedel tijdelijk te bewaren dient wel aan minimale eisen te voldoen. Daarom is het belangrijk om naar de conditie en naar de kwaliteit van huur opslagcontainers te kijken. Containers voor de verhuur zijn uiteraard vaker gebruikt en onderdelen kunnen aan slijtage onderhevig zijn. Bij Liber Units ben je verzekerd van huurcontainers die in een uitstekende staat verkeren en over een perfecte kwaliteit beschikken.

Let op specifieke onderdelen

Als er bepaalde wensen of eisen zijn waaraan een huur opslagcontainer moet voldoen dan is het van belang om daarop te letten. Bijvoorbeeld als er een voorkeur bestaat voor een container met deuren die uitgevoerd zijn met een lockbox en waardoor het mogelijk is om een extra hangslot te gebruiken.

Let op de vloer

Een ander aandachtspunt bij een opslagcontainer huren, betreft de vloer. Uiteraard is het ideaal als de vloer vlak is en geen uitstekels vertoont. Het soort materiaal is eventueel ook nog een aandachtspunt om op te letten. Er zijn bijvoorbeeld huurcontainers die met een houten vloer zijn uitgevoerd.

Let op bezorging aan huis

Het is als je een opslagcontainer wilt huren, ideaal als deze netjes op de overeengekomen dag bij huis wordt neergezet. Daarom is het aan te raden om op de mogelijkheden voor bezorging aan huis te letten. Liber Units bezorgt opslagcontainers voor de verhuur in heel Nederland. Naast transport in Nederland verzorgen wij eveneens op verzoek het transport van opslagcontainers in België.

Huren en kopen

Het is voor het creëren van tijdelijke opslagruimte ideaal om een opslagcontainer te huren. Indien de huurperiode langer blijkt te zijn of als er voor onbepaalde tijd opslagruimte nodig is dan kan het wellicht voordeliger zijn om een opslagcontainer te kopen. Het is dan handig als er eerst voor huren wordt gekozen, er een mogelijkheid bestaat om de mobiele opslagruimte te kopen. Bij Liber Units is het zowel mogelijk om opslagcontainers te huren als te kopen. Overigens zijn onze huurprijzen per dag voor opslagcontainers bijzonder laag. Daarom raden wij aan om goed naar de gewenste huurperiode te kijken om te bepalen of het kopen of huren van een opslagcontainer uiteindelijk voordeliger is.

Informatie over opslagcontainers huren

Ben je van plan om een opslagcontainer te huren? Neem dan contact op met Liber Units, zodat wij je van uitgebreide informatie kunnen voorzien. Mocht je een specifieke vraag hebben over huurcontainers dan zijn wij uiteraard eveneens graag bereid om je verder te helpen. Neem ook gerust contact op als je de prijzen wilt weten.

Recente berichten

De voordelen van modulaire bouwketens voor efficiëntie en kostenbesparing

Lees meer

Tijdelijke woonunits voor zorginstellingen voor het huisvesten van patiënten

Lees meer

Wat moet je verwachten van een tijdelijke woonunit?

Lees meer