Een woonunit kopen, wat moet dat kosten?

Bij het kopen van een woonunit lopen de kosten uiteen. Dit heeft natuurlijk te maken met de vele mogelijkheden die er zijn op het gebied van een woonunit kopen. Wil je bijvoorbeeld een gebruikte woonunit kopen of ben je van plan tijdelijke woonruimte op basis van maatwerk te laten ontwerpen. Er zijn dan ook allerlei factoren van invloed op de kosten bij een woonunit kopen. Welke dat allemaal zijn, ontdek je hier net als meer uitleg over alle beschikbare opties die Liber Units je te bieden heeft.

De afmeting van de woonunit

De afmeting van de woonunit die je wilt kopen, heeft invloed op de kosten. Wil je een tijdelijke woonunit kopen dan houd je onder meer rekening met het aantal mensen dat erin verblijft. Indien de tijdelijke woonunit bestemd is voor één persoon is het voldoende als er sprake is van een woonkamer met keuken, slaapkamer en badkamer met toilet. Ga je er met je gezin tijdelijk in wonen in verband met een verbouwing dan is het handig als er meerdere slaapkamers beschikbaar zijn. De afmeting ofwel het formaat van de woonunit en aantal kamers heeft wat dat betreft invloed op de prijs.

Tijdelijke woonunit kopen: gebruikt of nieuw

Wil je bij het kopen van een tijdelijke woonunit op de kosten besparen dan is het mogelijk om de keuze op een gebruikte unit te laten vallen. Wij hebben overigens ook goedkope woonunits in het aanbod opgenomen. Naast de optie van het kopen van een tweedehandse woonunit heb je de mogelijkheid om een compleet nieuwe unit aan te schaffen. In het verlengde daarvan is het mogelijk om de tijdelijke huisvesting volledig op maat te laten samenstellen. In dat geval zijn de kosten doorgaans het hoogst, maar ook hiervoor geldt dat de prijs afhankelijk is van de afmeting, aantal ruimtes en specifieke wensen. Denk bijvoorbeeld aan extra grote ramen of aan dubbele deuren net als aan een bepaalde RAL-kleur.

Specifieke kenmerken

Naast het formaat en keuze voor een gebruikte of nieuwe unit geldt dat de kosten eveneens worden bepaald aan de hand van specifieke kenmerken. Daarbij valt onder meer te denken aan de mate van isolatie, keukenapparatuur en luxeniveau. Overigens zijn de koopunits in ons aanbod, die als tijdelijke huisvesting zijn te gebruiken, allemaal geïsoleerd en onder meer voorzien van elektrische verwarming. Dit zijn basisvereisten om op een comfortabele manier in een tijdelijke woonunit te wonen en te leven net als de aanwezigheid van een keuken, douche en toilet.

Woonunit kopen of huren?

Heb je de woonunit maar voor een hele beperkte tijd nodig dan is het ook mogelijk om er een te huren. De woonunit huren prijs is eveneens afhankelijk van de afmeting, uitvoering en specifieke kenmerken. De huurperiode heeft tevens invloed op de prijs. Je bent echter wel voordeliger uit als je maar voor een korte periode een woonunit als tijdelijke woonruimte nodig hebt. Aan de andere kant behoudt een woonunit als je deze koopt ook een bepaalde waarde. Op het moment dat je de unit niet meer nodig hebt, is het mogelijk om een deel van de kosten terug te verdienen. Je hebt namelijk altijd de mogelijkheid om de woonunit te verkopen. Liber Units is doorgaans ook geïnteresseerd in het kopen van units, zoals hier te zien is.

Extra kosten bij kopen woonunit

Naast de aanschafkosten zijn er nog een aantal aspecten van belang die onderdeel uitmaken van het totale kostenplaatje. Bij het kopen van een woonunit heb je bijvoorbeeld ook te maken met kosten voor de aansluiting op het riool en op de watervoorziening. Daarbij dien je ook na te gaan of je een vergunning van je gemeente nodig hebt om de tijdelijke woonunit te plaatsen. Bij het aanvragen van een omgevingsvergunning zijn er kosten van toepassing, zoals het betalen van leges. Verder kan je rekening houden met transportkosten en eventueel met de kosten voor de installatie van de woonunit.

Woonunit kopen bij Liber Units

Een voordeel van het kopen van een woonunit bij Liber Units is dat de kosten meevallen. Wij hanteren namelijk voor de verkoop van gebruikte en nieuwe woonunits zeer scherpe prijzen. Wil je liever een maatwerkoplossing dan helpen wij je graag verder en krijg je vooraf uiteraard duidelijk inzicht in de kosten. Het transport is door ons zowel in Nederland als in België te regelen. Heb je al een woonunit gezien die aansluit bij je wensen? Maak dan gebruik van het bestelformulier of neem telefonisch contact met ons op. Je kan ons bellen op +31(0)162-510005 of contact opnemen via email op [email protected]. Wij helpen je graag verder om je antwoord te geven op vragen of om de koop van je woonunit af te handelen.

 

Recente berichten

De voordelen van modulaire bouwketens voor efficiëntie en kostenbesparing

Lees meer

Tijdelijke woonunits voor zorginstellingen voor het huisvesten van patiënten

Lees meer

Wat moet je verwachten van een tijdelijke woonunit?

Lees meer