Ik ga zelf bouwen, hoeveel bouwketen heb ik nodig?

Zelf een huis bouwen en op eigen grond verblijven in een bouwkeet die als tijdelijke woonruimte dient. Het hele proces begint uiteraard bij het in eigendom verkrijgen van een kavel of een bestaand eigen huis slopen om een nieuwe woning op de grond neer te zetten. Een bouwkeet kopen of het huren van een bouwkeet is uiteraard een ideale mogelijkheid, omdat er dan geen kostbare reistijd verloren gaat. Bovendien is het voordeliger omdat er geen andere woonruimte gehuurd hoeft te worden. Het is afhankelijk van de wensen en situatie hoeveel bouwketen er nodig zijn.

Tijdelijke huisvesting in een bouwkeet

Als alles rond is, zoals het ontwerp en bouwplan en de vergunningen zijn aangevraagd, kan de bouw van het eigen huis bijna beginnen. Het is natuurlijk als eerste van belang om het bouwterrein in te richten. Indien er geen stroom- en watervoorziening is, dient dit uiteraard eveneens geregeld te worden. Als dit klaar is dan is het moment gekomen om de bouwkeet te plaatsen om in tijdelijke huisvesting te voorzien. Een bouwkeet kan prima functioneren als tijdelijke woonruimte, waarbij u bij ons aan het juiste adres bent. Wij hebben namelijk een groot aanbod met allerlei uitvoeringen beschikbaar. Hoeveel bouwketen er nodig zijn bij het zelf bouwen om tijdelijk in te wonen, is onder meer afhankelijk van de samenstelling van het huishouden en van de wensen. Wij plaatsen woonunits al binnen een dag en deze beschikken over benodigde faciliteiten, zoals sanitair en verwarming.

Bouwkeet als schaftkeet

Het is naast dat het mogelijk is om in een woonunit te verblijven ook mogelijk om een bouwkeet als schaftkeet neer te zetten. Een bouwkeet dient in dit geval als een ruimte, waarin de bouwvakkers tijdens de pauzes gelegenheden hebben om te lunchen en koffie te drinken. Als er sprake is van het uitbesteden van bouwwerkzaamheden is het eveneens mogelijk dat de bouwkeet dient als uitvalsbasis voor de uitvoerder. Deze kan dan het bouwterrein overzien, maar bijvoorbeeld ook bouwtekeningen beheren en de veiligheid op de werkplek in de gaten houden.

Hoe groot moet een bouwkeet zijn

Hoe groot moet een bouwkeet zijn om als tijdelijke woonruimte te dienen? Het is uiteraard van belang om tijdens het hele bouwproces van een eigen woning na het werk over een ruimte te beschikken die van alle gemakken is voorzien. Bouwketen zijn in uiteenlopende formaten verkrijgbaar. Indien de bouwkeet gebruikt wordt als tijdelijke woonruimte dan is 18m2 een prima oppervlak voor een woonunit. De afmeting is in dit geval 6 bij 3 meter. Het is echter afhankelijk van het aantal personen dat er tijdelijk in woont of er meer ruimte nodig is. Daarom voorzien wij ook in grotere bouwketen met bijvoorbeeld een formaat van 12 bij 3 meter of van 9 bij 3 meter. Zo hebben wij eveneens units van 6 bij 6 meter en is er dus altijd een passende keuze te maken.

Denk aan een vergunning

Bij het plaatsen van een modulaire unit, container of bouwkeet die onderdeel uitmaakt van een bouwproject, zoals een schaftkeet kan vergunningsvrij worden geplaatst. Indien er echter sprake is van een woonverblijf dan kan het zijn dat er een omgevingsvergunning vereist is. De gemeente toetst de aanvraag en kijkt of er aan alle voorwaarden wordt voldaan om een omgevingsvergunning af te geven. Er is wet- en regelgeving van toepassing net als dat er uiteenlopende toetsingsgronden zijn. Het is daarom altijd aan te raden om bij de eigen gemeente te informeren naar de voorwaarden om een vergunning te verkrijgen. Het is onder meer van belang dat de bouwkeet wordt neergezet omdat dit nodig is voor het te bouwen huis om daar in de toekomst permanent in te gaan wonen. De gemiddelde duur van plaatsing van een bouwkeet als tijdelijke woonruimte bedraagt veelal een tot twee jaar.

Bouwkeet kopen

Wij bieden verschillende opties om een bouwkeet te kopen. Het voordeel van het kopen van een bouwkeet is dat er sprake is van een eenmalige uitgave. Bovendien behoudt een bouwkeet waarde en is het mogelijk om nadat het huis is afgebouwd de unit weer voor de verkoop aan te bieden.

Bouwkeet huren

Bij het zelf bouwen van een woning is het eveneens een optie om een bouwkeet te huren. Het hangt af van de huurperiode of het voordeliger is om een bouwkeet te kopen. Bekijk daarom de verschillende opties en weeg de voordelen en nadelen tegen elkaar af om een passende beslissing te nemen. Uiteraard is het mogelijk om bij ons advies en informatie in te winnen over wat de beste optie is. Wij helpen u graag verder. Bovendien leveren wij bouwketen voor een scherpe prijs en hanteren wij korte communicatielijnen. Ons bedrijf is kleinschalig van karakter, maar groot in het bieden van een uitstekende service. Neem daarom contact op met Liber Units als u meer informatie wenst over onze bouwketens en woonunits.

Recente berichten

De voordelen van modulaire bouwketens voor efficiëntie en kostenbesparing

Lees meer

Tijdelijke woonunits voor zorginstellingen voor het huisvesten van patiënten

Lees meer

Wat moet je verwachten van een tijdelijke woonunit?

Lees meer