Is een schaftwagen geschikt voor snelverkeer?

Een schaftwagen die voor snelverkeer geschikt is, biedt meerdere voordelen. Een schaftwagen snelverkeer is zelfs ideaal voor een efficiënte mobiele verplaatsing naar meerdere locaties. In dit kader is er ook wel sprake van een schaftwagen pipowagen. Niet alleen omdat verplaatsing op de openbare weg mogelijk is, maar ook vanwege het uiterlijk. Ben je op zoek naar een schaftwagen te koop of wil je een schaftkeet huren dan bieden wij verschillende oplossingen. Wij zijn zowel gespecialiseerd in verhuur als in het te koop aanbieden van schaftwagens en bouwketen.

Wat is een schaftwagen snelverkeer?

Een schaftwagen snelverkeer kenmerkt zich door de uitvoering. Er is namelijk sprake van een schaftketen die op een onderstel en met koppeling op de trekhaak van een auto te vervoeren is. Een dergelijke uitvoering maakt het mogelijk om ermee achter een bedrijfsauto of personenauto op de openbare weg te rijden. De toegestane maximale snelheid om met deze combinatie te rijden, komt uit op 80 kilometer (massa van 3.500 kilogram) of 90 kilometer per uur.

Aandachtspunten

Het is bij het kopen van bijvoorbeeld een gebruikte schaftwagen snelverkeer belangrijk om met een aantal aspecten rekening te houden. Bijvoorbeeld op de goedkeuring van de RDW met bewijs van keuring net als met de controle van het kentekenbewijs en kenteken. Dit is van belang als je bijvoorbeeld van een particulier een gebruikte schaftkeet koopt. Doe je de aanschaf bij een betrouwbare en professionele partij, zoals bij Liber Units dan ben je ervan verzekerd dat het goed zit.

Welk rijbewijs is nodig?

Een kenmerk dat van toepassing is op een schaftwagen pipowagen heeft betrekking op het benodigde rijbewijs. De lengtemaat van de schaftkeet is hierbij van belang. Bij een beperkte lengte tot 3,5 meter met een gewicht beneden 750 kilogram geldt dat het rijbewijs B voldoende is. Bij een uitvoering in een lengte van vier meter geldt dat het trekkend voertuig en de schaftkeet samen niet meer dan 3.500 kilogram mogen wegen. Bij een schaftkeet snelverkeer met een lengte van zes meter geldt dat de combinatie niet meer mag zijn dan 4.250 kilogram en is er een B+ rijbewijs nodig. Bij een BE rijbewijs geldt dat alle combinaties te rijden zijn, waarbij de lengte van de schaftwagen er niet toedoet.

Wat is een schaftwagen langzaam verkeer?

Naast een schaftwagen snelverkeer is er de keuze voor een schaftwagen langzaam verkeer. Een bouwkeet voor langzaam verkeer ofwel een pipowagen voor langzaam verkeer zijn niet gemotoriseerd. Dit zijn schaftwagens die door voertuigen voor te trekken zijn door deze te koppelen op de trekhaak. Het verschil met snelverkeer schaftwagen is dat de toegestane maximale snelheid bij langzaam verkeer beperkt is tot 25 km per uur. Bovendien mag de schaftwagen voor langzaam verkeer alleen voortgetrokken worden door een auto op eigen terrein. Daarbuiten is het mogelijk om de schaftkeet achter een tractor te vervoeren. Net als de schaftwagens voor snelverkeer geldt dat de uitvoeringen voor langzaam verkeer gebouwd zijn op een onderstel.

Snelverkeer schaftwagen of langzaam verkeer schaftkeet?

De verschillen in snelheid en efficiëntie van het rijden op de openbare weg met een schaftkeet laten dien dat de optie voor snelverkeer de voorkeur krijgt. Je bent met deze oplossing veel mobieler en sneller op de plaats van bestemming.

Overige opties voor schaftwagen op locatie

Er is een groot aanbod van snelverkeer schaftwagens met eigen kenteken, maar er zijn nog meer oplossingen beschikbaar. Wij hebben bijvoorbeeld een groot aanbod met enkelvoudige units die perfect zijn om als bouwkeet, schaftkeet of als tijdelijk kantoor te dienen. Je hoeft er bovendien niet zelf de mee weg op, want naar wens is het mogelijk om een mobiele bouwkeet op een locatie naar keuze te plaatsen.

Variatie in afmeting schaftwagens

Bij de aanschaf of bij het huren van een schaftwagen is het belangrijk om met de afmetingen rekening te houden. Het is mogelijk om uit te gaan van het aantal personen dat gebruik gaat maken van de mobiele bouwkeet. Daarbij is het uiteraard ideaal om de ruimte niet te beperkt te laten zijn. Wat dat betreft is een mobiele bouwkeet van bijvoorbeeld drie bij zes meter een uitstekende optie. Het is bovendien mogelijk om een keuze te maken uit ons aanbod met meerdelige units of met een bouwkeet die uitgevoerd is met een toilet.

Expert in units voor tijdelijke huisvesting

Liber Units is expert in het verkopen en verhuren van units voor tijdelijke huisvesting op onder meer bouwlocaties. Wij hebben een ruime voorraad met mobiele units beschikbaar die geschikt zijn om als schaftkeet of kantoor te dienen. Onze bedrijfsvoering kent een kleinschalig karakter, waardoor wij in staat zijn om met korte lijnen te werken. Dit komt de service aan onze klanten ten goede. Bovendien profiteer je daarbij van het voordeel dat wij voor scherpe prijzen schaftwagens en mobiele units aanbieden. Contact opnemen voor verhuur van snelverkeer schaftwagens of kopen van mobiele units is mogelijk door ons te bellen of door het contactformulier in te vullen.

Recente berichten

De voordelen van modulaire bouwketens voor efficiëntie en kostenbesparing

Lees meer

Tijdelijke woonunits voor zorginstellingen voor het huisvesten van patiënten

Lees meer

Wat moet je verwachten van een tijdelijke woonunit?

Lees meer