Woonunit huren, wat kost het?

Een woonunit huren, wat kost het? Dat is misschien niet de eerste vraag waar je aan denkt op het moment dat je een woonunit nodig hebt. Wel is het heel belangrijk, want er zijn een hoop factoren die invloed hebben op de kosten en deze kunnen nog weleens in de papieren lopen.

Afhankelijk van de reden dat je een woonunit nodig zou hebben kun je kijken of je hier eventueel voor verzekerd bent. Stel dat jouw woning bijvoorbeeld beschadigd is geraakt door een brand zou je hier eens naar kunnen kijken. Maar voordat we onszelf dit soort vragen gaan stellen is het belangrijk om te kijken aan welke kosten je dan zou moeten denken.

Huren of kopen

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is of je een woonunit zou willen huren of kopen. Belangrijke aspecten in deze beslissing zijn bijvoorbeeld de duur dat je de woonunit nodig hebt en of je de mogelijkheid hebt een investering te doen door er een aan te schaffen.

Een groot voordeel van het kopen van een woonunit is, is dat je de investering terug kunt verdienen door de woonunit later door te verkopen. Ook is de woonunit volledig jouw eigendom dus je kunt er in principe mee doen wat je wil. Als je op zoek bent naar meer flexibiliteit dan kun je ervoor kiezen de woonunit te huren.

De bijbehorende kosten zijn lager en ook kun je de woonunit retourneren vanaf het moment dat je deze niet meer gebruikt.

Duur van de huur

De duur van de termijn dat je de woonunit wil huren is natuurlijk van belang voor de kosten die erbij komen kijken. Niet alleen het huren van de woonunit zelf is hierbij belangrijk, ook de transportkosten en het eventueel laten installeren van de woonunit.

Deze moet bijvoorbeeld aangesloten worden op de watervoorziening en op het riool. Een woonunit met twee slaapkamers is bijvoorbeeld al te huur vanaf €140 per week exclusief transport. Dit is echter de prijs vanaf 3 maanden.

Woonunit huren verzekeren

Als je een woonunit nodig hebt uit noodzaak zou het prettig zijn als je verzekeraar (een deel van) de kosten vergoed. Dit is helaas niet altijd het geval. Het zal afhankelijk zijn van de oorzaak van de schade aan jouw eigen huis en de waarde van de woning die je verzekerd hebt.

Normaliter kijken ze naar een percentage van de woningwaarde die je hebt verzekerd. Het is altijd verstandig dit uit te zoeken bij je verzekeraar voordat je op zoek gaat naar de juiste woonunit.

Recente berichten

De voordelen van modulaire bouwketens voor efficiëntie en kostenbesparing

Lees meer

Tijdelijke woonunits voor zorginstellingen voor het huisvesten van patiënten

Lees meer

Wat moet je verwachten van een tijdelijke woonunit?

Lees meer